lauantai 25. huhtikuuta 2020

BMW:n ensinmäisen viikon käyttökokemukset

Bemari on nyt ollut käytössä viikon. Sinä aikana siihen on tullut yhteensä kilometrejä 438 km. Valtaosa näistä on ajettu sähköllä, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt ajotietokoneesta tietoa josta kävisi ilmi että kuinka paljon. Yhdistetty kulutus tuona aikana on ollut  0,9 l/100km.Ajoprofiili on toki ollut poikkeuksellinen koronan ja etätöiden takia. Normaalitilassa ei ehkä ihan noin hyvään sähkölläajoon päästä.

Auto otettiin innolla vastaan kaikkien kolmen käyttäjän puolesta. Onhan se uuden auton tuoksu aina miellyttävä ;-) Viikon aikana olemme oppineet/kokeneet ainakin seuraavat asiat:
  • Propagandan lupaamaan 52 km:n sähkö-rangeen emme ole vielä päässeet. Paras suoritus on ollut 48 km.
  • Ensinmäisiä kertoja ladattaessa ihmettelin, että miten se vie niin kauan (yli 9h). Käyttöohjekirjaa selaamalla selvisi, että  auto toimitetaan siten, että sen laturi on konffattu lataamaan alhaisella virralla, 6A. Tuo sama asetus päti myös latauspisteistä ladattaessa (joskin tällöin sentään latasi 7,5 A virralla). Tuon konffauksen pystyy helposti muuttamaan autossa, joten muutin konffin ensin  "rajoitetulle" jolloin ladattiin 7.5A virralla, ja kun kokeilin että pistorasia ei edelleenkään lämmennyt nostin sen "maksimiin" jolloin lataus tapahtuu töpselistä 10A virralla ja julkisista pisteistä 15 A virralla. Nyt päästiin myös propagandan lupaamiin latausaikoihin.
  • Opimme myös, että julkisesta pisteestäkin kannattaa ladata lähestulkoon aina, jos sillä vain välttää bensalla ajon. Esim kävimme Iso Omenassa siten, että kotoa lähtiessä akku ei ollut täysi, perillä oli vain 6 km jäljellä. Puolen tunnin kauppakeskusasioinnin aikana auto lataantui kuitenkin 18 km rangeen joten pääsimme sähköllä myös kotiin. Auto otti sähköä 1.75 kWh ja se maksoi Virran laturista 15 c (tuossa tuli hiukan kämmättyä. Itse lataus olisi ollut ilmainen, mutta kun menin varaamaan tolpan ennen latausta niin se varaus maksoi 15c). Ok, K-Latauksen hinnoittelulla tuo puoli tuntia latausta olisi maksanut 60 c, mutta sekin olisi alle puolet tuolla matkalla kulutetusta bensiinistä.
  • "Tilapäislaturia" (siis se joka lataa Schukosta) ei tule otettua kotona seinästä irti. Eipä tuota juuri tienpäällä tarvitse, joskin Espoonlahden Pikkulaivassa lataus tapahtuisi sillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti