lauantai 4. huhtikuuta 2020

Koronatilanteesta

Koronavirus vaikuttaa kaikkeen yhteiskunnassa tällä hetkellä, meilläkin se vaikutti etätöiden myötä siten, että nykyiset autot ovat lähinnä seisoneet autokatoksessa. Tämän vuoksi päätimmekin palauttaa Touranin etuajassa ALD:lle. Jotenkin kummalliselta tuntuu, että ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä että automme olisivat tulossa ihan ajallaan. Bemarille on jo sovittu luovutuspäivä parin viikon päähän ja Golf:kin on mennyt kuulemma jo tuotantoon. Toki tämä kaikki voi vielä muuttua.


Mutta toki tämä korona tuntuu autoilijallakin. Kilometrejä nykyisiin autoihin ei ole tämän etätyöskentelyn aikana juuri tullut, joten se Bemari pääsee tullessaan lähinnä seisomaan autokatokseen. Lisäksi latauslaitteen toimitus on edelleen täysi mysteeri ja kulumme itse asiassa nousevat kun polttoainesäästöt jäävät lyhyellä ajalla realisoitumatta.

Mutta miten koronavirus tulee vaikuttamaan aikaan koronaviruksen jälkeen ? Ainakin se on tullut jo selväksi, että oma auto on näinä aikoina huomattavasti parempi vaihtoehto kuin julkiset. Meilläkin on töissä visioitu ns. Flex-työpisteillä, tuleeko tästä lisää pontta tähän ? Tarvitaanko kaikille enää työpisteitä jos kerran koronan aikana työt tuntuivat onnistuvan etänä ihan hyvin. Miten työmatkoille käy ?

Aika näyttää, mutta ei tämä etätyöskentely ainakaan omasta mielestäni ole pitkässä juoksussa toivottavaa. Henkisesti tämä on todella raskasta, kun normaalit työelämän kontaktit puuttuvat ja luurit päässä istutaan 8 tuntia päivässä. Se ei myöskään voi olla näkymättä pitkässä juoksussa työn tuottavuudessa.

Lisäksi monella yhteiskunnan alalla on nyt talous täysin sekaisin. Tähän joukkoon kuuluvat myös automyyjät, jotka joutuvat tuntemaan koronaviruksen vaikutukset nahoissaan lomautuksien muodossa. Tsemppiä heillekin kaiken tämän myllerryksen keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti