torstai 2. heinäkuuta 2020

Latausasema asennettu

Ellin latausasema siis tilattiin jo maaliskuun alkupäivinä, ja kesäkuun toisella viikolla se lopultakin toimitettiin.

Unboxattu Elli
Aika peloittavan näköinen paketti, asema tuli useassa pienessä osassa ja hiukan mietitytti, että mitenkähän tuo mahtaa onnistua.

No sitten sopimaan asennusta sähkömiehen kanssa. Sovimme että vedämme itse kaapelin ryhmäkeskuksesta autokatoksen vieressä olevaan varastoon. Tätä varten löytyi kätevä reitti, talon rossipohjan kautta. Tai niin sitä luultiin. Saimme pojan kanssa äheltää johdon ja vetojousen kanssa muutaman tunnin ennenkuin kaapelin veto oli valmis. Johto tuntui jäävän jumiin kaikkiin paikkoihin mihin se voi jumiin vain jäädä. Mutta lopulta se oli vedetty, ja mitään uusia läpivientejä ei tarvinnut tehdä.

Ryhmäkeskus, selkeä ?


Sitten astui ammattilainen kehiin, ja hoisi asennuksen loppuun. Ensin porattiin varaston seinään reikä josta saisi johdon läpi autokatokseen, ja sitten vain ohjeiden mukaan aseman kasaus. Loppupeleissä kävi ilmi että ohjeet olivat hyvät ja asennus johdonmukainen. Sähkömiehen mukaan jopa helppo. Ohjeiden kuvat tosin olivat melko pieniä ja siten paikoin vaikeat lukea. Ellin laturissa on sisäänrakennettuna tasavirran suojaus, joten väliin riitti normaali A-tyypin vikavirtasuoja.

Lopputulos on varsin siisti.
Ryhmäkeskuksessa asennettaessa kävi kuitenkin ilmi, ettei alkuperäinen suunnitelma suko-pistokkeen siirrosta L3 vaiheeseen toimi, koska tällöin siihen ei saisi vikavirtasuojaa. Täten päätimme, että kotona saa  plugarin suko-lataus sitten loppua. Tästä tuskin tulee ongelmaa, koska jo nyt on käynyt selväksi, ettei e-Golfia tarvitse ladata edes joka toinen päivä normaalikäytössä. Ja onhan se lataus selkeästi turvallisempaa asiallisesta latausasemasta, siitä täyttyy se plugarikin tuplasti nopeammin.

Sitten koitti se jännin hetki, toimiiko kaikki ?

No toimihan se, kertalaakista. Perinteinen "mikä meni vikaan" vaihe jää pois kun käyttää ammattilaista ;-)

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjoituksesta!
  Itsellä harkinnassa sama laite.
  Minkä pituiseen latausjohtoon päädyit? Olikohan ohjeissa neuvottu asentamaan katoksen alle vai voikohan jättää säiden armoille?
  Miten pitkä matka teillä tuli sähkökeskukselta ja mitä kaapelia neuvoi sähkömies käyttämään?
  Tulipas kysymyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaus hiukan kesti ! Päädyimme pidempään 7 metrin latausjohtoon, jotta se yltäisi molemmille autopaikoille. Meillä se on asennettu katoksen alle. Veto sähkökeskuksesta latausasemaan on arviolta 20 metriä, toki suora etäisyys olisi vain noin neljä metriä ;-) Veto kulkee talon alapohjan kautta, joten se on tehty maakaapelilla. Sähkömies antoi kaapelin, joten sen tarkempia speksejä en tiedä.

   Poista