maanantai 6. heinäkuuta 2020

e-Golf:n ensimmäisen viikon tuntemuksiae-Golf on nyt ollut käytössä viikon, ja tuona aikana kilometrejä mittariin on tullut vasta 221. Tähän on vaikuttanut tietenkin alkanut lomakausi yhdistettyinä etätöihin, mutta jo tällä viikolla on tarkoitus kokeilla autolla hiukan pidempää matkaa.

Auto on osoittautunut melko pihiksi, ainakin verrattuna tuohon BMW Hybridiin. Näiden kilometrien keskikulutus on ollut vain 12,3 kWh/100km, tosin mukana on melko vähän moottoritietä (on sillä kerran käyty Helsingissä). Ensimmäisen täyteen latauksen jälkeen, auto väitti kantamaksi yli 270 km, tuohon tuskin tullaan kuitenkaan pääsemään. Uutta on myös se, että tätähän ei tarvitse kytkeä lataukseen joka ajon jälkeen kuten BMW. Kuntosalilla tuli kuitenkin kytkettyä Fressin ilmaiseen laturiin, jumpan aikana saimme 70 ilmaista kilometriä !

Verrattuna edelliseen bensa-Golf:n, tämä on ihan toinen auto ajaa. Auto on uskomattoman pirteä. Kun valoista näyttää kaasupoljinta, niin vanha auto käytti sellaisen vajaan sekunnin mietintätauon ennenkuin jotain alkoi tapahtumaan, tämä lähtee kuin hauki rannasta. Lisäksi auton Auto-Hold ominaisuus on paljon parempi. Edellisellä Golf:lla sai olla melko huolellinen, jos halusi Auto-Hold:sta pehmeän lähdön, ei tällä...

Digital Cockpit:n Wow-factor häviää aika äkkiä ;-). Siinä on ihan samat toiminnallisuudet kuin vanhan auton mittaristossa, vain ulkonäkö on Wow:ta. OK onhan navigointinäkymä oikeasti parempi.

Vaihdekepin (?) B-asento unohtuu helposti valita, sen tosin huomaa heti kun jalan nostaa kaasulta. Kaippa tuokin tulee lihasmuistiin ajan kanssa.

BMW kun tuli taloon, se aiheutti Wow-efektin viimeistelyllään ja toki meille uudella sähköisellä piirteellä. Tämä aiheutti paljon isomman Wow-efektin olemalla oikeasti erilainen auto ajaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti