lauantai 13. marraskuuta 2021

Työpaikalla lataaminen

Blogissa onkin ollut muutaman kuukauden hiljaiseloa. Suurin syy tähän on se, että sähköautoilusta on tullut tavallaan arkipäiväistä, hyviä blogin aiheita on ollut vaikea keksiä.

Nyt tuli kuitenkin yksi.

Virta Private latauspisteet autotallissa


Oma työnantajani on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen mukaisiin päästövähennyksiin, ja koska yrityksen päästölaskennassa on mukana myös työmatkoista aiheutuvat päästöt, päätti työnantajani investoida autotallin latauspisteisiin. Ja kunnolla investoivatkin ! Latauspaikkoja tuli peräti 30 kpl (paikkoja yhteensä on vajaat 200), ja hinta ? 12 c/kWh ! Eli käytännössä samanhintaista kuin lataisi kotona.

Sähköautoilun alkutaipaleella en erityisesti osannut kaivata latausmahdollisuutta töihin, mutta nyt kun se on tarjolla, niin onhan se näppärä ! Omalta osaltamme se helpottaa melko paljon latausta, sillä enää ei ole tilanteita joissa pitäisi illalla vaihtaa latauskaapeli Bemarista e-Golf:n. Ja iso etu on kun tulee töistä kotiin niin auto on käytännössä täynnä, jos se tuli töissä ladattua.

Mutta laajemminkin mietittynä onhan tuo hyvä jos työnantajat ottaisivat samaa mahdollisuutta käyttöön laajemminkin. Itse asun omakotitalossa pääkaupunkiseudulla, joten kotilataus on helppo järjestää. Mutta jos asut taloyhtiössä, tilanne ei välttämättä ole ollenkaan sama. Uusissa sähköautoissa on niin paljon toimintamatkaa, että jos sen saa ladattua työpaikalla tuohon hintaan liki päivittäin, niin iso este sähköauton hankinnasta kyllä poistuu ! Toki vielä jäljelle jää loma-ajat tms jotka pitää ratkaista jotenkin muuten. Ehkä nuo joutuisi siis lataamaan sitten julkisista, mutta kyllä se business case toimii jo paljon paremmin vaikka kuukauden ajan olisikin julkisten latauspisteiden varassa.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Terve Kruiseri, olisitko kiinnostunut kirjoittamaan meidän yritykselle blogitekstin sähköauton lataamisesta työsuhde-etuna? Tunnut olevan hyvin perillä tästä. Palkkiota vastaan toki. Jos kiinnostaa niin ota yhteyttä taneliizz ät gmail com

    VastaaPoista