sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Latauskokemuksia

Tuli ensimmäinen reissu, jossa kotoa kohteeseen ei päässyt kerralla. Espoo - Iittala - Espoo 288 km. Tai olisihan sitä perille Iittalaan päässyt, mutta siellä olisi akku ollut jo sen verran tyhjä, että paluumatkalla ei olisi päässyt Hämeenlinnaan asti pikalaturille.  Perillä ei siis pystynyt lataamaan.

Tein matkan tarkoituksella e-Golf:lla enkä BMW:llä. Suunnitteluahan se vaati, ja varmaankin uudemmilla ID.x autoilla olisi onnistunut ilman välilatauksia. Mutta e-Golf:lla siis edellytti tiettyä harrastuneisuutta.

No, päivä oli pitkä ja se alkoi varhain. Tämän vuoksi suunnittelin reissun siten, että menomatkalla söin aamiaiseksi sämpylän Hämeenlinnassa Tiiriön ABC:llä ja paluumatkalla sitten KEBABC:n samassa paikassa päivälliseksi ja siinä samalla hoitui sitten lataukset.

Menomatkalla aamiaiseen meni 18 minuuttia, joka riitti enemmän kuin hyvin auton näkökulmasta. Paluumatkalla sitten ABC:n ruokapalvelu oli niin hidasta, että kun kebab tuli pöytään auto oli jo ladannut 38 minuuttia. Tässä vaiheessa laitoin sitten latauksen applikaatiosta manuaalisesti poikki ja kun lähdin paluumatkalla testasin, että Charge & Drive pömpelistä ainakin saisi töpselimen irti vaikka auto on lukossa. Eli jos pysähdys kestää tarpeettoman pitkään, niin latauksen voi vapauttaa toiselle ilman että joutuu käymään autolla. Taas sitä oppi jotain uutta. Syödessäni viereen olikin ilmestynyt Tesla, mutta se lataili eri pistokkeesta kuin CCS joten ei hyötynyt tempustani.


Jos auto olisi siihen pystynyt, olisin varmaankin syönyt aamiaisen mieluummin kotona, mutta paluumatkalla olisin joka tapauksessa syönyt päivällisen tien päällä, joten ei se ero nyt tämän auton takia niin kamalan iso ollut.

Ja ai niin, se KEBABC oli aikamoinen pettymys ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti