maanantai 22. maaliskuuta 2021

Markkinat uskovat sähköautoihin

 Tai ainakin VAG konserniin, vai mitä tuumaatte tästä ?


Volkswagen konsernin osakekurssi on noussut vuoden alusta jo yli 50%. Esimerkiksi investointipankki USB korotti tavoitehintansa osakkeelle jo 300 euroon, mikä tarkoittaisi nykykurssiin vielä ainakin 30% korotusta.

Itse asiaan perehtyneenä tuumasin vuoden alussa, että VW:llä näyttää olevan sähköautot hyvin hallinnassa, ja markkinoiden siihen astisen kullanmurun Teslan kurssi oli mielestäni järjetön, niin päätin sijoittaa pienen summan VW:n osakkeisiin. Alkuun hinta nousi tasaisesti, mutta pari viikkoa sitten VW piti sarjan merkittäviä tiedotustilaisuuksia ja se sai sijoittajat kautta maailman innostumaan !

Mutta miten muut autonvalmistajat menestyvät sijoittajien silmissä ?

Ainakin Toyota jonka sähköautostrategia on jokseenkin epäselvä, ei näytä herättävän vastaavaa innostusta. Ylös alas mennään ja nousua vuoden alusta pari prosenttia.


BMW näyttää jo hiukan samalta kuin VW, tosin kurssinousua "vain" 17% vuoden alusta


Eli olisiko mukana sitä, että pandemian seurauksena kuluttajat ovat alkaneet vierastamaan julkisia kulkuneuvoja jolloin autotehtaillakin menee paremmin tai ainakin vähemmän huonosti kuin mitä sijoittajat ovat ennakoinneet ?

Vieläkö VW:n ralliin ehtisi mukaan ? En tiedä. Itseäni harmittaa, ettei vuoden alussa tullut investoitua enempää, toisaalta jälkipeluukone on kuulemma Iisalmessa. Osakkeen P/E luku on nyt noin 29 mikä alkaa jo olemaan kalliinpuoleinen tai ei ainakaan enää halpa. Tosin Teslalla vastaava luku on edelleen yli 1000. Mutta jos markkinat arvioivat että VW olisi edes kolmanneksen niin vahva tekijä kuin Tesla, niin se lupaisi edelleen runsasta nousupotentiaalia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti