keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Hanselin uusi autolistaus julkaistu

Oma työnantajani hankkii siis autot Hanselin puitejärjestelyn kautta. Puitejärjestely, josta oman autoni viime vuonna hankin, vanheni vuoden vaihteessa eli sen perusteella ei autoja ole enää voinut tilata.

Hanselin puitejärjestelyssä siis Hansel kilpailuttaa eri valtiollisten toimijoiden käyttöön tulevat autot. Tämä koskee niin työsuhde kuin tuotantoautoja.

Kuva: Volkswagen Newsroom


Uuden listan nähtyäni, oli ensi tunne hämmästys tai järkytys, sillä kaikki uudet sähköautot loistavat listalla poissaolollaan. Listalla ei ole ID.X sarjan autoja, ei Skoda Enyaq:a, ei tietenkään "öky-Tesloja" eikä oikeastaan mitään muitakaan merkittäviä sähköautomalleja. Ainoat listalta löytyvät B- tai C- luokan täyssähköautot ovat Opel Corsa-e, Peugeot e-208 ja e-2008. Lisäksi listalla on mainittu esim Hyundai Kona ja VW Up ! jotka saattavat sisältää myös sähköautoversiot. 

Aika omituista. Samalla kun valtio yrittää edistää täyssähköautojen markkinoille tuloa esim keventämällä työsuhdeautojen verotusta, valtion työntekijöille ei kuitenkaan mahdollisteta kuin hyvin suppea valikoima kyseisiä autoja. Noista yllämainituista yksikään ei olisi minulle ainakaan vaihtoehto siinä vaiheessa kun e-Golf menee 2023 vaihtoon.

Muutenkin lista on todella suppea, sillä on vain 78 autoa, sisältäen siis myös kaikki valtion käyttöön tulevat paketti-, edustus-, ja tila-autot. 

Meillä autoista vastaavat tahot kyllä kertoivat, että lista päivittyy aika ajoin. Toivottavasti tähän tulee muutos pikaisesti.

Mutta nyt viimeistään on selvää, että päätös ottaa e-Golf viime kesänä vallinneessa tilanteessa oli oikea ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti